JOKE MERCKX dochter van Linda Francken
Erg gewenst door haar vader, niet zozeer door haar moeder. Die laaste bleef roken en alcohol drinken en veel dineren met haar baas-minnaar. Tijdens de zwangerschap dus. Gevolg? Een mentaal gehandicapt kind, neigend naar FAS. Maar dan niet zozeer aangetast in haar verstandelijke vermogens. Laat me stellen dat het middel- matig, naar de slechtere kant is. Een veel groter probleem is de handicap in haar affectueuse kant, rekening houden met anderen, zich binden aan anderen. Dat zien we ook in haar wegvluchten naar dieren, waar men op vandaag een romantisch idee van kan hebben, terwijl deze echt niet van ons ‘houden’.
Dat zien we vooral in haar weggooien van mensen, van de enige die haar door dik en dun gesteund heeft, haar vader. Deze waarschuwing! Ze wenst haar problemen niet te erkennen, dus blijft ze een gevaar voor hen die haar graag zien. En ze is bikkelhard in het afwijzen, presteert matig in werk, kan niet toekomstgericht werken en denken. Enkel door het erkennen van het probleem, veroorzaakt door haar moeders gedrag tijdens de zwangerschap, kan ze openbloeien. En dan kan ze meedraaien in de wereld. Opgelet, zij houdt niet van dieren, ze heeft enkel dat ‘plakken’, maar het ‘weggooien’ van dieren doet ze ook in een handomdraai. Helaas is al bijna 30, en nog steeds niet echt aan de bak. Haar moeder heeft ook haar opleiding verprutst.
Toen ze nog piepjong was, website van haar ex-vader
helaas (voor haar) wil ze zich nooit verzoenen
Joke Merckx ? De lagere school was haar enige en laatste sukses. Buitengewerkt in de school in Leuven, dan buitengewerkt in de paardenhumaniora, mislukt als kantoorbediende, kinderverzorgster en dus middelbaar diploma voor de middenjury. In een internaat gestoken voor moeilijke, abberante jongeren. Geen vervolg-opleiding. Enkel verdragen als persoon die de kooien van proefdieren kuist. Stopte daar om toch met paarden te werken,
maar was er sneller buiten dan binnen, ondanks voorspraak van die paarden-humaniora. Grote mond, ongepast. Sociaal gehandicapt. Zo ook die opleiding kinderverzorgster (poging zoveel), op de creche, waar vroeger ze met haar liefdevolle vader was, personeel de les lezen, als schoolse stagiaire? Nog steeds het lege, niets leren, niets kunnen.